Dillathlon 2021

Deltagarna på Dillathlon 2021

Även 2021 präglades av covid-19-pandemin. Visst, vissa restriktioner och rekommendationer hade lyfts men det fanns fortfarande en osäkerhet kring smittspridning och några större folksamlingar var fortfarande inte att föredra.

Vi valde, som förra året, att förlägga det bland de närmast sörjande och göra en motionsdag av det hela. Nu har även barnen blivit så stora att de ser fram emot dagen.

I olika grupperingar cyklade, sprang och simmade vi utspritt under dagen. Barnen var de enda som gjorde allt i en följd där de cyklade ner till sjön, sprang till bryggan och sedan simmade en bit.

Värmen var det inget fel på detta året heller utan det var strålande sol och minst 25 grader varmt, som alltid på Dillathlon. Korv grillades nere vid sjön efter genomfört lopp och kakbuffe uppe i trädgården avslutade vi dagen med.

Titta gärna under ”Bilder” för att se foton från dagen.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2021

Dillathlon 2020

På grund av rådande covid-19-pandemi så valde vi att inte bjuda in några deltagare till Dillathlon 2020. Anders Tegnell hade inte blivit glad om vi anordnade ett större arrangemang. Och vi vill inte göra Anders arg.

Vi delade istället upp oss och körde cykling, löpning och lite simning/badande i sjön som avslutning. Vädret var fint för dagen men hade varit varierande hela juli så det var mycket kallt i Vänern vilket inte lockade till någon längre simtur. Barnen fick köra sin variant av Dillathlon med cykling och löpning i allén och sedan avslutande simning i sjön. Barn har ingen känsel och kan därför simma.

Korv grillades vid sjön efteråt och kakbuffe åt vi uppe i trägården, som sig bör.

2020 blev ett annorlunda år och inte alls vad vi kunde vänta oss, men vi siktar på ett nytt Dillathlon nästa år, en lördag i juli 2021 och hoppas på många deltagare då!

Titta gärna under ”Bilder” för att se foton från dagen.
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2020

Dillathlon 2019

Dillathlon 2019 genomfördes lördag den 27 juli och det var traditionsenligt jättevarmt. För att slippa den värsta värmen så testade vi detta år att genomföra loppet på ett helt nytt sätt.

Vi delade, självmant, in oss i två olika grupper. Kaffe-cruising-gruppen till höger om flaggstången och 1337 (elit)-gruppen till vänster. Starten gick redan kl 08:00 på morgonen för kaffe cruising-gruppen som cyklade 1 mil. När de kom tillbaka till gården så åkte elit-gruppen iväg på den vanliga 2,1-milrundan. Inga tider togs och alla höll ihop för en dag i friskvårdens tecken.

Efter cyklingen sprang och simmade kaffe cruising-gruppen och var sedan klara. Elit-gruppen började att springa från sjön och kom sedan tillbaka för simningen. Vi var klara ca kl 12.

Nere vid sjön bjöds det på varmkorv med bröd till hungriga motionärer. Uppe på gården blev det sedan kakbuffe och skattjakt för barnen då de önskade sig det istället för mini-dillathlon. Alla nöjda, alla glada. Tack till alla inblandade.

Titta gärna på foton under Bilder i menyn.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2019

Dillathlon 2018 – resultatet!

Dillathlon 2018 har genomförts igår, den 28 juli.

Sommaren 2018 kommer vi att minnas som den varmaste sedan mätningarna började genomföras för 260 år sedan. Och värmen höll i sig även i lördags, ca 29 grader och molnigt med vissa stunder av sol.

I år var vi tio st deltagare, varav fyra st hade lagt upp det som en stafett där man delade på uppgifterna. En cyklade och den andre sprang och simmade.

Innan de vuxna startade loppet så genomförde barnen ett lopp där de sprang allen fram och tillbaka och avslutade med att åka ruschkana. Alla fick medalj och banan!

Christian B vann för tredje gången i Dillathlons historia och innehar nu rekordet på flest segrar. Stort grattis till dig Christian.

Alla kämpade på i värmen, vilket det känns som att jag skriver varje år. Vi lyckas alltid pricka in en mycket varm juli-dag för Dillathlon. Efter cykling och löpning tror jag att alla var ganska glada över att få hoppa ner i Vänern och svalka sig, och simma 500 meter.

Efteråt var det korvbuffe, kok-korv detta år då det råder eldningsförbud i hela länet p.g.a. torkan uppe på logen. När alla ätit sig mätta så dukades ett långt bord med kakor fram och ingen gick nog därifrån hungrig. Stort tack för alla bidrag, det blir verkligen en höjdpunkt att se fram emot när man håller på att kämpa i värmen.

Placeringarna blev enligt följande:

1 Christian B
2 Marcus W
3 Jarno V
4 Ali C
5 Ida U
6 Jenny Ö
7 Henrik U / Anna U
8 Henrik Ö / Daniel Ö

Stort tack till alla deltagare, såväl tävlingsdeltagare, åskådare och funktionärer. Utan ert deltagande och engagemang skulle det inte bli någon tävling. Vi ses nästa år igen!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2018 – resultatet!

Dillathlon 2017 – resultatet

IMG_3206

I lördags, den 22:e juli, genomfördes Dillathlon för femte året i rad. Triathlontävlingen för alla! Vi var dock inte så många utan en liten skara på fem personer. Men spänningen blev inte mindre för det.

I strålande sol och värme kring 25 grader cyklade vi 21 km, sprang 5 km och simmade 500 m. Det var stundtals varmt och tungt och väldigt skönt att hoppa i sjön och simma som avslutning. Marcus W var den överlägsne vinnaren och vi riktar ett stort grattis till honom.

Resultatet blev enligt följande:

 1. Marcus W
 2. Henrik U
 3. Ida U
 4. Ali C
 5. Emma W

Efteråt bjöds det traditionsenligt på grillad korv och kakbuffé i trädgården.

Stort tack till alla som kom och hjälpte till som funktionärer eller hejade oss fram i mål. Vi ses nästa år igen!

Se foton från tävlingen under Bilder i menyn.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2017 – resultatet

Dillathlon 2017

Nu är datum för Dillathlon 2017 fastställt och det blir lördag den 22 juli!

Gå in och anmäl dig på hemsidan direkt, under fliken Anmälan. Vi välkomnar deltagare i tävlingen, funktionärer samt åskådare. Varmt välkommen!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2017

Dillathlon 2016 – återigen en succé

004

Dillathlon anordnades för fjärde året i rad i lördags, den 23 juli 2016!

Värmen var påtaglig men startfältet bestod av ett starkt gäng på 12 personer som gjorde sitt bästa för att ta sig an världens trevligaste triathlon. Nåja, några personer bröt välplanerat, men av god anledning, vilket jag kommer till senare.

I år var inte tidigare Dillathlon-vinnare Christian och Johan med då de hade förhinder så det var mycket spännande redan från start – vem skulle ta hem det i år? Det visade sig bli nykomlingen Reine som tog hem den välförtjänta segern, stort grattis till dig!

Reines vinst hamnade dock lite i skymundan då Ida och Ali (de som jag tidigare refererade till att de bröt) överraskade alla med ett bröllop vid målgången vid sjön. Det blev ett mycket vackert bröllop i eftermiddagssolen inför alla, total 55 st deltagare och åskådare.

Resultatet i tävlingen blev enligt nedan:

 1. Reine L
 2. Marcus W
 3. Elin B
 4. Emma W
 5. Henrik U
 6. Jenny Ö
 7. Karin Ö
 8. Jarno/Ellen (Turades om att delta i de olika momenten)

Ida, Ali och Henrik Ö bröt loppet pga förberedelser inför bröllopet.

Stort tack till alla deltagare – utan er skulle det inte kunna bli en tävling! Stort tack till alla åskådare som gjorde sitt bästa för att heja på oss deltagare och att förgylla med sin närvaro.

Efter tävlingen, med överraskningsvigseln, så blev det traditionsenlig korvgrillning och kakbuffé i trädgården. I år toppad med en bröllopstårta.

Håll utkik på hemsidan för under vårvintern 2017 släpps nytt datum för 2017-års tävling.

Kika under Bilder och Bilder 2016 för kort från dagen. Eller klicka här för direktlänk!

Återigen ett stort tack till alla som kom! Vi ses nästa år!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Dillathlon 2016 – återigen en succé

Träna träna träna!

DSC_4010

Då var det dags att komma igång med träningen inför sommaren! Här på Dillö är vi på G.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Träna träna träna!