Regelverk

Dillathlon är en triathlontävling där grenarna cykling, löpning och simning ingår. Vi startar med cykel fortsätter med löpning och avslutar med simning då det är så opraktiskt att vara blöt hela loppet. Vill man inte delta i tävlingsklassen är det fritt fram att välja någon av grenarna att delta endast i del av loppet.

 

2016-03-25 05.32.26 pmCykling 20 km: Här är det en-växlad cykel som gäller. Har man inte tillgång till det så är det godkänt att använda en flerväxlad cykel om man väljer en växel och tejpar fast växelspaken så inget tjuv-växlande sker. Underlaget är blandat grusväg och asfalt och banan sträcker sig över Dillö och Torsö. Vattenflaska ska medföras och

cykelhjälm rekommenderas starkt.
Karta över cykelsträckan ses till höger.

 

Depåstopp: Byte från cykel till löputrustning och obligatorisk vätskepaus.

Löpning 5 km: Valfri utrustning. Löpningen sker i blandad terräng på grusväg och skogsstigar.

Simning 500 m: Löpningen avslutas vid bryggan och går direkt in i simningen. Det rekommenderas att man tar av skor och tyngre kläder innan man hoppar i vattnet. Simningen går utefter strandkanten på relativt grunt vatten och räddningsbåten är redo så alla kan känna sig trygga. Beroende på väderförhållanden kan distansen komma att anpassas.